Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová šunka

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

2/3 masa nakrájíme na kostičky 1x1 cm, zbytek masa pomeleme v masovém mlýnku a nebo ho posekáme tyčovým mixérem. Do 100 ml vody dáme 18 g soli, 4 g Pragandy, 4 g medu (nebo moučkového cukru) a pečlivě rozmícháme. Směs nalijeme do masa a masovou směs velmi důkladně promíchejte v robotu s hnětacími háky a nebo ručními metlami s hnětacími metlami - propracováváme alespoň 10 minut. Směsí naplníme šunkovar a pečlivě stlačujeme. Šunkovar uložíme na 48 hodin do lednice. Do vysokého hrnce si napustíme vodu, aby nám dosahovala do úrovně šunky - spíš výš. Šunku ve vodní lázni vaříme 2 hodiny při teplotě vody 80 - 90 °C. Šunkovar můžete nahradit sáčkem na tlačenku ;-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |13. září 2016
Držím palce ať se podaří a hlavně chutná ;-) Odpovědět
SimoneckaC |23. dubna 2015
U nás taky moc chutná ;-) Dělala jsem snad všechny - kuřecí, krůtí....... ale vepřová je TOP ;-) Odpovědět
SimoneckaC |1. dubna 2015
Držím palce ať se podaří a hlavně chutná ;-) Odpovědět
piškot |1. dubna 2015
udělám Odpovědět
SimoneckaC |22. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |22. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
Akrajka|13. září 2016
Vyzkouším :) 1++ Odpovědět
magic11|21. dubna 2015
děláme stejnou a hned je pryč :-) Odpovědět
pinkchihuahua|22. března 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!