Staňte se našimi fanoušky na:

Kmínové preclíky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept na cca 40 preclíků Sádlo rozpustíme, mouku prosejeme na vál, v jejím středu uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme sůl, kmín a od středu zaděláváme těsto, přičemž po lžících přiléváme mléko a sádlo. Těsto dobře prohněteme, zabalíme do vlhké utěrky a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak z těsta postupně odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvoříme tenké válečky a stáčíme je do tvaru preclíků. Plech vymažeme máslem a preclíky na něj urovnáme. Dáváme je dál od sebe protože nakynou! Žloutky rozšleháme, potřeme jimi preclíky a posypeme je hrubozrnnou solí a lněnými semínky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10-15 minut. Poznámka: Na plech můžeme použít pečící papír, místo vymazávání. Záleží na tom komu co vyhovuje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
dajul |11. února 2013
vyzkouším Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
vypadají moc hezky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!