Staňte se našimi fanoušky na:

Rohlíky lepší než z pekárny

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny suroviny, kromě žloutků, dáme do pekárny, jak jsme zvyklí /ale to horké sádlo nalejeme nahoru na mouku/. Necháme vymísit a vykynout těsto. Vykynuté těsto si přendáme na vál, rozdělíme ho na asi 8 stejných dílů. Každý díl si vyválíme co nejtenčeji do tvaru trojúhelníku /jedna strana krátká a dvě strany, co nejdelší/. Srolujeme a zahneme do tvaru rohlíku. Dáme na plech s pečícím papírem. Takto postupně vytvarujeme všechny rohlíky. Na plechu je potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme ještě aspoň 30 minut nakynout. Na plech se mi vlezlo maximálně 6 ks rohlíků, ale lepší je dát jen 5 ks, ať mají místo nakynout. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. Kdo nemá domácí pekárničku, může samozřejmě těsto udělat ručně a nechat aspoň 1 hodinu kynout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Luciasekba |1. prosince 2013
1+++ Odpovědět
planeta |13. července 2013
opravdová nádhera , 1+ Odpovědět
VER98 |14. června 2013
OK:) Odpovědět
Januse |14. června 2013
vypadají úžasně, zkusím se s tím poprat ručně ,pekárnu nemám Odpovědět
-Suiteki |14. června 2013
1* Odpovědět
zdenka.r |12. června 2013
krásné Odpovědět
Trudka4 |11. června 2013
Děkuju za pochvalu Odpovědět
Šuldeska |11. června 2013
Vypadají moc krásně. Odpovědět
q |11. června 2013
hezké,moc hezké Odpovědět
silvie.andrejkova |11. června 2013
super:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!