Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkové kostky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Med, sirup, cukr a máslo rozpustíme. Směs přelijeme do mísy a necháme vychladnout. Citronát nasekáme najemno a s perníkovým kořením, rumovou příchutí a vejci vmícháme do vlažné medové směsi. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Necháme na plechu vychladnout. Marcipán prohněteme se 60g moučkového cukru. Na zbylém cukru ho vyválíme do poloviny velikosti plechu. Rozpustíme rybízové želé a 2 minuty ho povaříme. Nejprve perník rozpůlíme, pak polovinu potřeme polovinou želé a přikryjeme marcipánem, ten potřeme zbylým želé a přikryjeme druhou polovinou perníku. Pevně zabalíme do alobalu, zatížíme prkýnkem a závažím (nebo třeba knihou) a necháme tak přes noc. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout. Perník nakrájíme na kostky 3x3 cm, polevu znovu ohřejeme, kostky perníku napichujeme na vidličku a namáčíme je v polevě. Potom je necháme na kuchyňské mřížce okapat a uschnout. Kostky uložíme do krabičky a dáme na chladné místo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!