Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí kinder mléčný řez

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • vloženo do receptu

Pracovní postup:

Na krém: 4-8 lžic cukru krystalu, 4-5 lžičky vanilkového cukru, 3 a 3/4 dcl mléka, 1 a 1/2 balení dortové želatiny, 8 dcl šlehačky - odpovídá asi 3 kelímkům, Na polevu: 25 dkg dortové polevy, 8 dkg másla - nebo tuku Na těsto: 8 ks vajec, 20 dkg cukru krystal, 8 dkg másla - rozpuštěného, 6 lžic vody, 30 dkg hladké mouky, 4 dkg kakaa, 1 balení, prášku do pečiva, 1 lžička kypřicího prášku do perníku, máslo a mouka - na vymaštění plechu Těsto: Žloutky vymíchejte s cukrem. Přidejte vodu a rozpuštěné máslo a míchejte. Přidejte mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšlehejte pevný sníh z bílků a vmíchejte do těsta. Půlku těsta vylijte na vymaštěný a vysypaný plech. Pečte 12-14 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Druhou polovinu těsta také upečte. Krém: Oba cukry vsypejte do mléka a za občasného míchání nechte vařit. Přidejte želatinu a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Vyšlehejte šlehačku a pomalu přilévejte vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneste na těsto a přikryjte druhým těstem. Odložte do chladu aspoň na 2 hodiny. Poleva: Nad párou rozpusťte čokoládovou polevu s máslem a naneste na vychladlý koláč.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |18. řijna 2013
vypadá skvěle Odpovědět
tynkkatynusee.kollarova |2. července 2013
ukládám :) Odpovědět
tepito |16. června 2013
vypadá úžasně.. Odpovědět
eviti |2. června 2013
zkusím Odpovědět
ka002 |26. května 2013
super, recept si ukládám Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Děkuji vyzkouším. Odpovědět
A |12. května 2013
hezké a dobré Odpovědět
laetti |10. května 2013
paráda Odpovědět
teddy.starry |10. května 2013
uloženo Odpovědět
mikotka |6. května 2013
souhlas Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!