Staňte se našimi fanoušky na:

Banánky s višněmi a šlehačkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

125ml mléka, špetka soli, 100g másla, 200g hlaké mouky, 4 vejce, 1 sklenice kompotovaných višní (720ml), 1 vanilkový pudinkový prášek, dle chuti cukr, 250g smetany ke šlehání, 1 ztužovaž šlehačky, 4 lžíce čokoládových lupínků, 200g hořké čokolády, 20g 100% tuku, mletá skořice Do hrnce vlijeme mléko a přibližně 125ml vody. Přidáme sůl a pokrájené máslo a vše přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku. Mícháme, dokud nevznikne koule těsta, která se nelepí na stěny hrnce. Těsto přendáme do mísy, a když zchladne, postupně do něj po jednom zapracujeme vejce. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou (s větším průměrem) nastříkáme z těsta na plech vyložený pečicím papírem asi 18 banánků. V troubě předehřáté na 200°C je pečeme asi 25 minut. Hotové je necháme na mřížce vychladnout, pak je prokrojíme. Višně vyklopíme do sítka. Nálev nastavíme vodou, tak abychom získali asi na 300ml tekutiny. V trošce rozmícháme pudinkový prášek, zbytek přisladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou směs a vše povaříme dohusta. Vmícháme višně a náplň odstavíme. Když trošku zchladne, rozdělíme ji lžičkou na spodní části banánků. Ze smetany a ztužovače připravíme tuhou šlehačku a vmícháme do ní 3/4 čokoládových hoblinek. Vrchní díly banánků potřeme čokoládou, kterou jsme rozpustili s tukem nebo čokoládovou polevou. Pak na spodní díly banánků naneseme šlehačku a rozdělíme zbylé čokoládové hoblinky. Přiklopíme je vrchními díly a v lednici necháme zatuhnout. Pak je poprášíme skořicí a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!