Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestový chlebíček

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!