Staňte se našimi fanoušky na:

Žitný chléb se lněným semínkem

Autor receptu: zeny (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ohřejeme si mléko. Do kterého přidáme cukr, kvasnice a lžíci hladké mouky. V teplém místě necháme vzejít kvásek. Olejem si vymažeme formu na chleba. Ostatní suroviny smícháme, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme kynuté řidší těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak krátce těsto opět propracujeme. Necháme vykynout. Těsto si přendáme do formy a než se nám ohřeje trouba(horkovzdušná 180 stupnů) tak ještě necháváme chléb ve formě vykynout. Před vložením do trouby těsto namažeme horkou vodou a ostrým nožem na povrchu chléb nařízneme(aby nám nepraskl) a upečeme. Aby byl chléb vláčný dáme do trouby na dno kastrůlek s vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |27. září 2014
vypadá dobře Odpovědět
joko |27. února 2014
hmm mnam Odpovědět
libka.nemcova |27. února 2014
ukladám :-) Odpovědět
Polda |25. února 2014
vypadá dobře, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!