Staňte se našimi fanoušky na:

Preclíky k zakousnutí

Autor receptu: jawesy (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko trochu zahřejeme, přidáme do něj jednou kostku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme do ní špetku soli a nakrájíme na kousky Heru. Přilijeme kvásek a rukama zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Nenecháváme kynout, ale hned tvarujeme preclíky. Těsto rozkrájíme na dílky, z každého vyválíme tenký váleček, odkrojíme kousek a zakulatíme preclík. Část rozšlehaného vajíčka vlijeme na mělký talířek, na jiný talířek nasypeme mák. Každý preclík nejdříve z jedné strany lehce namočíme ve vajíčku a potom v máku. Pečeme na tukem vytřeném plechu až do okamžiku, kdy preclíky začnou růžovět. Jsou křehké, dobré a pokud je nikdo hned nesní, vydrží i několik dní. Místo máku je také můžeme sypat solí a kmínem nebo sezamovými semínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
monies87 |18. února 2013
mňam Odpovědět
katy9 |2. února 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |23. ledna 2013
úžasné Odpovědět
jola |19. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
teda, ty jsou! snad se mi taky povedou Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
nádherné, vyzkouším Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
vypadají úchvatně! Odpovědět
planeta |13. prosince 2012
moc pěkné, jistě někdy vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!