Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionové kapsy

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na másle opečte na plátky nakrájené žampiony, podlijte je vínem a chvíli poduste. Přidejte na jemné proužky nakrájenou cibuli, osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a cibulkovou nať nebo nasekané bylinky, nakonec zalijte smetanou, ve které jste rozkvedlali mouku. Nechte zhoustnout, odstavte a počkejte až náplň pořádně vychladne.
  2. Těsto rozdělte na půlky a každou polovinu rozválejte na tenký obdélník. Z něj vykrájejte 5 stejně velkých kruhů. Půlku každého potřete rovnoměrně náplní, přeložte a po obvodu důkladně přimáčkněte, přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 15-20 minut. Zhruba 5 minut před koncem pečení potřete kapsy ještě jednou rozšlehaným vejcem a dopečte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |22. prosince 2014
super nápad Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
jipuipu Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
+11+1+1+1+ Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
1+1+1+1 Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
11111111111 Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
1111111 Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
111111 Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!