Staňte se našimi fanoušky na:

Masové a žampionové toasty

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Masové toasty 10 plátků veky,40g tvrdého sýra,petrželka,350g mletého masa (hovězí+vepřové),2 lžíce oleje,1 cibule,100g čerstvé nebo sterilované kapie,3 lžíce rajského protlaku,mletá sladká paprika, feferonky nebo chilli koření,mletý pepř,sůl Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje,vmícháme mletou papriku,po zpěnění mleté maso a několik lžic vody,dusíme do změknutí masa.Přidáme pokrájenou kapii,rajský protlak, koření,rozsekané feferonky a osolíme.Plátky veky opečeme po obou stranách nasucho,potřeme horkou pomazánkou, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou. Žampionové toasty 10 plátků veky,400g žampionů,40g másla,1 lžička hladké mouky,citronová šťáva,petrželka, mletý pepř,sůl,1 tajče nebo kousek kapie Drobně pokrájené žampiony vložíme na rozehřáté máslo,zaprášíme je moukou,osolíme,opepříme a společně s drobně pokrájenou petrželkou podusíme. Za několik minut směs pokapeme citron.šťávou,vmícháme malé množství vody a dusíme až směs zhoustne.Plátky veky opečeme po obou stranách nasucho,potřeme horkou pomazánkou a ozdobíme kousky rajčete (nebo kapií) a petrželkou. Poznámka: Můžeme samozřejmě veku opéci i na oleji a toasty podáváme ještě teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |9. srpna 2013
To bude dobré! Odpovědět
DAMI |24. ledna 2013
krásný recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!