Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční věnec čokoládovo-mandlový

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle spaříme, oloupeme a 150g jich jemně umeleme. Čokoládu nastrouháme, změklý tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků, které přidáme do pěny jeden po druhém. Přisypeme mleté mandle, strouhanou čokoládu, mouku a kypřící prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhanku vysypané formy o průměru asi 26 cm. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu na 175°. Hotový věnec necháme chvíli stát, pak jej vyklepeme z formy a dáme na mřížku vychladnout. Zbylé mandle stejně jako pistáciová jádra a kandované třešně. Po levu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme ji vychladnout a vzápětí ji znovu rozehřejeme, aby byla dokonale hladká. Rozpuštěnou polevu rovnoměrně naneseme na vychladlý věnec a dokud je ještě měkká, skládáme na ni mandle, pistácie a třešně do tvaru květů. Pak necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
Hrabča |20. května 2013
super Odpovědět
zuzi |19. února 2013
krásné foto Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
ten je nádherný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!