Staňte se našimi fanoušky na:

Sýrové recepty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KOZÍ - sýrové terčíky 4 plátky parmské šunky, lžička francouzské hořčice, 250g čerstvého kozího sýra, 200g sušených rajčat, 2 lžíce nasekané pažitky, snítka bazalky Plátky šunky rozložíme vedle sebe na prkénko, potřeme je lehce hořčicí a po celé délce položíme sýr. Pak je pevně stočíme do podlouhlé roládky a necháme v chladničce krátce ztuhnout. Když je roládka pevná nakrájíme ji na plátky asi 2 cm silné. Na každé párátko napíchneme kousek sušeného rajčátka, lístek bazalky a kolečko roládky. Nakonec terčíky ještě ozdobíme sušenými rajčaty a posypeme pažitkou. FETA - s kapary 300g sýr feta, 10 černých oliv, 2 stroužky česneku, lžíce kaparů, 2 bobkové listy, snítka tymiánu, asi 100ml oleje, 1 červená a 1 žlutá paprika, asi 4 plátky bagety na toasty Sýr nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy, přidáme černé olivy, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, bobkový list, okapané kapary a tymián. Promícháme, opepříme a dáme do zavařovací sklenice. Sýr zalijeme olejem tak, aby bylo vše úplně zakryto. Sklenici uzavřeme a necháme odležet v chladu a temnu asi týden. Papriky bez jádřince nakrájíme na větší kousky a opečeme na grilovací pánvi. Také plátky bagety (nebo chleba) po obou stranách opečeme. Naložený sýr rozdělíme na talíře nebo do misky i s trochou oleje, ozdobíme grilovanou paprikou a přidáme opečené toasty. HERMELÍN - smažený s překvapením 80g žampionů, 2 jarní cibulky, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 4 hermelíny, 50g vlašských ořechů Žampiony nakrájíme na plátky, cibulku nadrobno. Žampiony osmahneme na másle, přidáme cibulku a restujeme ještě 2 minuty, dosolíme a dopepříme. Hermelíny rozkrojíme a lehce vydlabeme. K vychladlým žampionům přidáme nahrubo nasekané ořechy, směsí naplníme hermelíny a obě poloviny k sobě přitiskneme. necháme je v chladničce ztuhnout. Pak je opatrně obalíme v trojobalu (hl. mouka, vajíčka, strouhanka) a osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak je položíme na papírový ubrousek (odsaje přebytečný tuk). Jako příloha se hodí brambory a tatarka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |3. ledna 2016
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!