Staňte se našimi fanoušky na:

Studená polévka z červené řepy

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Z omyté a oloupané řepy odkrojíme listy, řepu zalijeme 1/2 l studené vody a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, 10 minut před koncem vaření vložíme omyté listy řepy. Pak řepu i listy nakrájíme. Vývar necháme zchladit na 10°C. Oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, okurky oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na kostičky. Opláchnutý kopr i pažitku nasekáme nadrobno. Všechny přísady dáme do většího hrnce a zalijeme smetanou. Dochutíme cukrem a solí, přidáme nakrájená vejce a vše zalijeme kvasem a zchlazeným vývarem z řepy. Podáváme studené, takže do každého talíře můžeme přidat drcený led nebo kostku ledu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!