Staňte se našimi fanoušky na:

Šči s houbami

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušené houby propláchněte, namočte nejlépe přes noc a uvařte doměkka. Sceďte a větší kousky pokrájejte. Kysané zelí překrojte a, pokud je hodně kyselé, propláchněte. Vložte do hrnce, vlijte malé množství vody, přidejte máslo, rajský protlak a duste pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas zamíchejte. Nastrouhanou mrkev, petržel a jemně pokrájenou cibuli blanšírujte na másle, přidejte zelí, houby a poduste za stálého míchání 15 minut. Vlijte houbový nebo masový vývar, ochuťte bobkovým listem, celým pepřem, solí a vařte 20-30 minut. Mouku rozkvedlejte ve trošce studeného vývaru nebo vody a přidejte do polévky. Povařte ještě asi 10 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |15. ledna 2015
miluji takové polévky, díky za recept Odpovědět
Hana S |24. května 2014
na vyzkoušení Odpovědět
Hana S |24. května 2014
do oblíbených Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dávám Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dobré Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Určitě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!