Staňte se našimi fanoušky na:

Šneci z kynutého těsta - slané variace

Autor receptu: kocmaruska (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto. Těsto nenecháváme kynout, rozdělíme ho na poloviny, každou rozválíme na obdélník, posypeme náplní a pevně srolujeme do rolády. Ostrým nožem ji krájíme na kolečka silná asi 2 cm, klademe je na vymazaný plech (ne těsně k sobě - při pečení nakynou) a každé potřeme rozpuštěným tukem i ze stran, aby šla dobře oddělovat. Necháme na plechu asi 20 minut kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (asi 25 - 30 minut na 190°C). Náplně použijeme libovolné, podle toho, co máme rádi a také co prostě zrovna máme doma: 1. strouhaný tvrdý sýr smíchaný se strouhaným salámem (šunkou, klobásou, špekáčkem...), koření na pizzu 2. rozdrobený sýr niva a posekané ořechy 3. nadrobno pokrájená anglická slanina, strouhaný sýr,kečup, oregáno 5. nadrobno nakrájený pórek a červená paprika, sýr, salám

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |9. prosince 2013
když nevím, co k večeři.... Odpovědět
kockaviky |25. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
IVETULIATKO |2. září 2013
MNAMIKI MNAM Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
vyzkousiim Odpovědět
allys89 |1. července 2013
ano ano, tuhle klasiku známe a děláme Odpovědět
sussan |26. června 2013
S přebytkama souhlasím. A navíc sama se toho můžu užrat. ;) Odpovědět
kocmaruska |21. června 2013
Na náplně se dají skvěle zužitkovat přebytky z lednice Odpovědět
kojaníček |19. června 2013
dobrý tip na večeři Odpovědět
ladka.berenreiterova |11. června 2013
manm Odpovědět
silvie.andrejkova |10. června 2013
dělala jsem podobné a je to výborné:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!