Staňte se našimi fanoušky na:

Sladké "chipsy"

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s cukrem, přidáme margarín, mouku a skořici. Vmícháme tolik mléka, aby byla hmota roztíratelná. 2 lžíce hmoty odebereme a obarvíme kakaem. Z papíru vystřihneme srdíčka, stromky apod. Skrz tyto šablony těsto tence rozetřeme na vymazaný lehce pomoučený plech. Tmavou hmotu dáme do malého mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a těsto podle vlastní fantazie ozdobíme. Pečeme asi 10 minut na 150°C (plyn st.1). Pak ihned vyndáme z trouby a ještě horké cukroví vytvarujeme. Ohneme je přes dřevěný váleček nebo smotáme. Skladovat musíme naprosto vzduchotěsně, aby zůstalo křupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!