Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlokvašené okurky

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • celý křen
  • 400 g cukr krupice
  • 2 g koriandr
  • 1 g nové koření
  • hořčičné semínko, 10 g
  • kopr, 30 g
  • 2 g pepř
  • 1 1/4 l ocet
  • 3 1/2 l voda
  • 100 dl sůl
  • 2 ks bobkový list
  • vinné listy, 3 ks

Pracovní postup:

Ve vodě rozpustíme nejprve cukr,potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet.Zahřejeme jí na 70 stupňů.Z tohoto nálevuodebereme část,přidáme do něho koření,uvedeme do varu a odstavíme.Necháme asi 2 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět.Mladé okurky namočíme cca 1 hodinu do studené vody.Očištěné naskládáme těsně vedle sebe do sklenice,dřevěného soudku nebo do kameninové nádoby a proložíme je koprem,nakrájeným křenem( křen můžeme nahradit česnekem),vinými listy.Okurky zalijeme teplým nálevem(60 stupňů) a zatížíme.Uložíme je při teplotě18-20 stupňů a zaněkolik dnů okurky vykvasí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!