Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso v marinádě

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Olej, mléko, koření a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti osolíme. Maso naklepeme a namáčíme do rozmixované směsi. Ukládáme do hrnce na sebe, zbytkem marinády maso zalijeme. Přikryjeme poklicí a dáme do lednice do druhého dne uležet. Druhý den maso dáme na pekáč, mírně osolíme, posypeme drobně nakrájeným pórkem a 1 drobně nakrájenou cibulí, podle chuti dosolíme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme doměkka. Během pečení maso jednou obrátíme a podle potřeby přilijeme vývar. Na trošce sádla osmažíme druhou drobně nakrájenou cibulku dozlatova. Ke konci pečení sundáme poklici a když je maso měkké přelijeme usmaženou cibulkou. Podáváme s bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

karpiskova |3. května 2013
hm lakavé zkusim Odpovědět
Anna1960 |3. května 2013
vyzkouším Odpovědět
cesalky |3. května 2013
zajímave, originální Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
vyzkouším Odpovědět
miri3 |7. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
evahu |22. února 2013
Petře dobrá rada...já mám mívám maso z domácích zdrojů, většinou z 1,5 leté krávky, tak bývá dřím měkké než od řezníka. Odpovědět
zizka.petr.9 |22. února 2013
hovězí maso bych možná nechal déle uležet...nikdy není jisté,jak je odleželé u prodejce...je to jen názor nikoliv rada... Odpovědět
dajul |22. února 2013
to bude dobrota Odpovědět
katy9 |1. února 2013
vyzkouším Odpovědět
sojka30 |18. ledna 2013
tak to určitě udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!