Staňte se našimi fanoušky na:

Dalamánky ze staršího chleba

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvrdé krajíčky chleba rozmočíme ve vodě (nejlépe přes noc) a pak je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí z těsta vykrajujeme pomoučněnou lžicí malé bochánky a rukou je upravujeme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymazaný plech ( nebo na počící papír). Nožem je nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem ( sezamem). Upečeme při střední teplotě dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |31. řijna 2013
vypadají výborně Odpovědět
Gogosek |2. řijna 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
VELKAKOKI |29. září 2013
výborné Odpovědět
Georgina |22. července 2013
ukládám Odpovědět
pavlinf |8. července 2013
mnam Odpovědět
Márč |5. července 2013
U nás se jim říká "bosňáky" a jsou vynikající, ukládám...:-) Odpovědět
tepito |18. června 2013
zkusím-neznám Odpovědět
milmach |18. června 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!