Staňte se našimi fanoušky na:

Burizonové hrudky tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ořechy nasekat na malé kousky, přidat cukr, citronovou kůru, skořici a všechno opražit za stálého míchání na pánvi. Ke směsi přidat bílky a důkladně promíchat a odstavit z ohně. Do mírně zchladlé směsi vmíchat burizony a rukama tvarovat kuličky (velké asi jako vlašský ořech). Vyrovnat na plech s pečícím papírem a nechat asi 40 minut stát. Hrudky péct asi 20 minut na 180°C . Po upečení nechat vychladnout a mohou se ještě vylepšit čokoládovou polevou. Buď je částečně do čokolády namočit nebo ozdobně postříkat. Ořechy je možné z části nahradit mletými a opraženými ovesnými vločkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!