Staňte se našimi fanoušky na:

Brukev plněná zeleným hráškem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mladé brukve oloupáme, vršky seřízneme a vnitřky vydlabeme. Brukve dusíme na másle pod pokličkou, až jsou skoro měkké* Pak necháme Šťávu téměř vydusit, brukve vyjmeme, Šťávu zaprášíme polovinou mouky a povaříme. Zelený hrášek dusíme na cibulce a na jemně pokrájené slanině. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, zahustíme moukou, přisladíme a dáme znovu povařit. Před plněním zjemníme hrášek smetanou, do níž jsme rozkvedlali žloutky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!