Výborný čokoládový fondant

Autor receptu: Phlambo (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Zapněte si troubu (plynovou dávám na 2/3) a ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu a kousky másla. Zahřívejte opatrně, ať nezačnou probublávat. V misce si mezitím rozmixujte vejce na pomalejší otáčky a po dvou, třech minutách, až trochu napění, přisypávejte postupně po malých částech cukr. Obsah misky s čokoládou vlijte do vajec s cukrem, poté do směsi prosijte hladkou mouku a vše opatrně promíchejte. Formičky si vymažte máslem, vysypejte polohrubou moukou a naplňte do 3/4 hotovou směsí. Formičky vložte opatrně do vyhřáté trouby a pečte 8-10 minut. Správně by měl být obsah dortíku po rozříznutí ještě tekutý. S časem je potřeba i s ohledem na vlastní troubu trochu experimentovat, je lepší formičky vyndat z trouby dřív, než později (při přepečení uprostřed popraská). Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou, vyzkoušejte místo mouky vysypat formičky kakaem. Uvedená gramáž je na 4 porce.

Komentáře a dotazy…