Hruškový koláč s mandlovým krémem

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Nejdřív si připravíme těsto, musí se nechat vychladit. Poté předehřejeme troubu na 190°C. Těsto: mícháme mouku, 120g másla, sůl, lžičku cukru a vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Dáme do mísy, přikryjeme fólií a na 2h dáme do lednice. Poté jím vyložíme formu a dáme chladit. Náplň: Mandle smícháme s cukrem, přidáme 70g másla a krátce michujeme. Poté přidáme vejce, bílek a lžičku amaretta. Oloupané hrušky přepůlíme a nakrájíme na proužky tak, aby hruška stále držela tvar. Připravené hrušky pokapeme šťávou z 1 citronu. Do formy s těstem dáme krém a rozložíme hrušky tak,a by byla od středu ke kraji, vytvořím nám "kytičku". Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 55min. Mezitím si rozpustíme marmeládu (může přidat trochu koňaku) a po vychladnutí směsí přelijeme koláč.

Komentáře a dotazy…