Moje chinois

Autor receptu: stanicka007 (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Nejprve uděláme krém - žloutky ušleháme v půl litru mléka s 100 g cukru, přišleháme 75 g mouky a vložíme vanilkový lusk, ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladit. Těsto zaděláme ze zbylých surovin. Po vykynutí oddělíme třetinu, z té vyválíme kulatý tvar a vyložíme jím dno formy. Zbytek rozválíme na tenkou placku obdélníkového tvaru. Namažeme krémem, můžeme poházet kousky čokolády. Zatočíme. Rozkrojíme na poloviny, a pak ty poloviny na polovinu a ještě poloviny na polovinu. Vzniknou nám malé šneky, kterými na placato vyložíme formu. Necháme tak půl hodiny dokynout a upečeme.

Komentáře a dotazy…