Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové na víně s restovanými houbami

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kýtu nebo kulaté plecko omyjeme a dobře osušíme. Masíčko pokrájíme na plátky, dobře je naklepeme, posypeme vegetou, okořeníme černým pepřem a obalíme v mouce. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahneme z obou stran do červena. Když je podle naší představy, vyndáme je z pánve a dáme stranou. Ve výpeku nyní orestujeme cibuli pěkně do zlatova. Přichystáme si sušené lesní houby, které jsme měli od minulého dne namočené v mléce, aby změkly a dobře z nich mléko vymačkáme, ale nevylejeme. Je plné nádherné voňavé houbové vůně. Houby dáme do pánve na zlatou cibulku a smažíme je téměř do křupava cca 10 minut. Poté je podlejeme červeným vínem a dalších pět minut za zvýšené teploty restujeme. Nyní vrátíme masíčko do pánve, přidáme mléko z hub, česnek, sójovou omáčku a pod přikrytou pánví dusíme cca půl hodinky. Když je měkké, vyndáme je a jestli je šťávička hodně řídká, podle potřeby si připravíme záklepku z mléka a zbylé mouky, mixneme ji a ve šťávičce za stálého míchání chvilku povaříme. Blíží se nám závěr. Masíčko vložíme do šťávy zpět, opatrně dosolíme, necháme projít pár minut varem a odstavíme. Necháme chvilku uklidnit a můžeme servírovat. Podáváme s rýží. Poznámka : Tento recept jsem sestavila pro ta roční období, kdy nejsou čerstvé lesní houby k dispozici, - tehdy použijeme houby sušené. Dávat jako náhražku do šťávičky žampiony je nevhodné, je to asi tak, jako kdybychom lízali med přes sklo. :-) :-) :-) Přeji dobrou chuť. .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |27. května 2014
zajímavý recept, stojí za vyzkoušení, děkuji za tip, 1* Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
dobrota Odpovědět
DAMI |13. června 2013
super Odpovědět
jola |11. června 2013
to bude dobrota Odpovědět
Lenny |11. června 2013
lákavé vyzkoušet Odpovědět
Márč |10. června 2013
No, co se dá dělat, tak si to bílé dám potom...:-))) Odpovědět
Arabela |10. června 2013
Marcelko, mi to vadit nebude, ale pravý gurmán volí k receptům tohoto typu víno červené... Žádný uveřejněný recept není rozkazem ani podmínkou, že se tak MUSÍ připravit, - je to pouze ukázka toho, co a jak kdo vaří. Prožij s uvařenými speciialitami krásné dny. Na návštěvu přijeď kdykoliv, vezmi si aspoň týden volna, moc se těším. :-))) Odpovědět
Márč |9. června 2013
Hmmmm, zase jedna dobrota, můžu přijet na návštěvu?..:-))) Arabelko, bude moc vadit, když červené víno nahradím bílým? díky..ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!