Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Grilovaný lilek prokládaný mozzarelou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chuťovka pro každého, kdo má rád skvělou kombinaci rajčat a mozzarelly, tentokrát netradičně s grilovaným pikantním lilkem. Lilky, rajčata i mozzarellu si nakrájíme na tenčí plátky a lilky osolíme, aby se mohly vypotit. Marinádu si smícháme z olivového oleje, prolisovaného česneku, citrónové šťávy a přidáme ještě sůl s pepřem. Asi po 30 minutách omyjeme lilky od soli a pořádně osušíme. Na rozehřátém grilu opékáme každý lilek asi 5 minut a pak ho potíráme marinádou. Plátky mozzarelly můžeme také potřít marinádou a pak je vkládáme vždy mezi dva plátky lilku. Přidáme plátek rajčete a snítek bazalky či jiné bylinky a na chvilku ještě zapečeme na grilu. Podáváme s čerstvou ciabattou či jiným pečivem, které můžeme také zlehka opéct na grilu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!