Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta na hříbkách

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kýtu nebo kulaté plecko / ořech / omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na plátky, dobře naklepeme, osolíme a okořeníme vegetou, drceným česnekem a mletým černým pepřem. Vložíme je do tlakového hrnce. Na rozpáleném oleji masíčko osmahneme z obou stran do světle hněda, aby se nám zatáhlo. Když je hotovo, vybereme je z hrnce ven. Na výpeku si orestujeme cibuli pěkně do zlatova. Přidáme sójovou omáčku a na silnější plátky nakrájené pravé hříbky. Základ chvilku na cibulce restujeme. Dáme nazpět masíčko. Podlijeme vodou, uzavřeme tlakový hrnec a necháme asi 25 minut podusit. Když máme masíčko definitivně měkké, vyjmeme je ven. Do výpeku nyní uděláme záklepku z mléka a hladké mouky. Vrátíme zpět plátky masa a štávičku provaříme. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme citronovou šťávou, případně okořeníme. Můžeme servírovat. Jako příloha je vhodná rýže nebo knedlík. Poznámka : Kýta se mi pozdává poněkud suchá, proto velice často používám ořech z plecka. Přeji Vám dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |8. září 2017
velmi dobré. dělám také a nemusí být jen hříbky ale jakékoliv jiné houby. Odpovědět
Polda |27. listopadu 2014
ukládám Odpovědět
Estrella |26. listopadu 2014
like Odpovědět
Annett |31. řijna 2014
dělám na hříbkách i se špízy Odpovědět
kymlal |2. prosince 2013
velmi chutné Odpovědět
Januse |2. prosince 2013
tak jsem vyzkoušela a je to opravdu luxusní díky za recept Odpovědět
Mendy |2. prosince 2013
Milujem mesko na hubách :-) Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |19. července 2013
Děkuji všem za milé komentáře. :-) -Januse-, ta dobrůtka nezůstane nikdy, - ale klidně přijeď, připravíme si čerstvé. :-))) Odpovědět
tepito |18. července 2013
zkusím Odpovědět
planeta |18. července 2013
dělávám podobně, dobrůtka, 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!