Rychlá buchta s broskvemi a pudinkem

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Rozehřejeme si troubu na 180°C a dáme se do práce :-) Nejdříve si připravíme drobenkové těsto. Smícháme mouku, cukr, vejce, změklý tuk, prášek do pečiva a vanilkový cukr a vytvoříme sypkou směs. Zhruba jednu čtvrtinu směsi si odložíme bokem (použijeme jako na posypání jako drobenku). Mezitím si plech vyložíme pečícím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřeme sypkou směs. Poté si uvaříme 2 pudinky v 1l mléka - klasicky, podle návodu. Ještě horký pudink rovnoměrně navrstvíme na sypkou směs připravenou na plechu. Broskve (nejlépe měkčí) rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na půlměsíčky. V řadách naskládáme na pudink. Mě na celý plech vyšlo pět broskví. Poté zasypeme zbytkem "drobenky". Dáme péct do vyhřáté trouby na 30-40 minut, dokud nebude drobenka zlatavá. Necháme dobře zchládnout a poté podáváme. TIP: buchta je ještě lepší na druhý den, kdy se rozleží a změkne. Do pudinku by se dal zašlehat i tvaroh, určitě by byla ještě o něco lepší. Ovoce můžete zvolit podle chuti, já využila sezónní.

Komentáře a dotazy…