Jahodové věnečky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Přivedeme k varu1/8 l vody, máslo a špetku soli. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodděluje ode dna (jako velký knedlík). Dáme je do mísy a vmícháme vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 8 kroužků (prům.6-7cm). Při vysoké teplotě pečeme 25-30 minut, ještě horké je rozřízneme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme, rozkrájíme 250g jahod, přidáme citronovu šťávu a rozmačkáme je. Vmícháme tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do krému. Dáme chladit. Borůvky přebereme, zbylé jahody nakrájíme na kousky. Smetanu ušleháme a přidáme do krému. Ten nastříkáme na spodní části, obložíme ovocem, přiklopíme a dáme na hodinu chladit. Nakonec pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…