Rybízový koláč se sněhem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených
  1. Změklé máslo, cukr, vodu a žloutky třeme, dokud hmota nezesvětlá. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mlékem naředíme na takovou hustotu, aby šlo těsto nalít na plech. Plech vyložený papírem na pečení pokryjeme těstem a zapečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  2. Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz (rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal), dochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a pečeme, dokud sníh nezrůžoví (cca 20-25 minut při 150°).

Komentáře a dotazy…