Mousse au Chocolat

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Čokoládu nalámeme do mísy, vyvoříme vodní lázeň a za postupného míchání rozpustíme. Sejmeme z ohně a pomalu vmícháme máslo. Necháme lehce vychladnout. Ušleháme sníh, který lehce posolíme. Přisypeme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nebude sníh tuhý. Vmícháme do něj připravenou teplou čokoládu. Vanilkový lusk rozřízneme, semínka nožem vyjmeme a zamícháme do smetany, ze které ušleháme šlehačku a přimícháme do čokolády. Vše děláme pomalu a jemně, aby se nevytvořily hrudky. Pěnu dáme do sklenic a necháme minimálně dvě hodiny uležet. Zdobíme ovocem, čokoládovými hoblinami či mátovými lístky.

Komentáře a dotazy…