Jablková buchta se skořicí

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Nejprve si připravíme jablka. Omyjeme je, oloupeme slupku, vyndáme jádřinec, a poté je nakrájíme na drobné kostičky. Odložíme zatím stranou. Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a prošleháme mixérem do pěny. Poté opatrně přiléváme olej, postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vmícháme skořici. Nakonec přisypeme i připravená jablka a vše řádně - teď už jen vařečkou - promícháme. Kdo má chuť, může přidat nasekané oříšky, rozinky, brusinky, nastrouhanou čokoládu a podobně. Vezmeme hluboký pekáč, který pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou a těsto do něj vylijeme. Uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 stupňů na cca 25 minut. Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Pokud špejli vytáhneme suchou, jablečná buchta je hotová. Pocukrujeme, případně můžeme rovněž pocákat čokoládovou polevou a nakrájíme na kostky. Výborné je to i s kopečkem šlehačky.

Komentáře a dotazy…