Francouzský citronový koláč

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Změklé máslo nakrájíme na kousky, smícháme s 250 g mouky, špetkou soli a začneme zpracovávat těsto ( je - li potřeba, přidáme trochu vlažné vody ) . Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice. Těsto vyválíme a vyložíme koláčovou formu ( průměr asi 30 cm ), propícháme vidličkou, nahoru položíme pečící papír a poklademe třeba fazolemi nebo hrachem a dáme předpéct do trouby předehřáté na 210 °C asi 10 minut. Mléko a nastrouhanou citronovou kůru přivedeme k varu a postupně přimícháváme zbylou mouku a krystalový cukr. Mícháme do zhoustnutí, odstavíme, necháme zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Do předpečeného korpusu nalijeme směs a pečeme na 180 °C asi 25 minut. Z bílků,cukru moučky a špetky soli ušleháme tuhý sníh, navršíme na koláč a pečeme na 120 °C asi 20 - 25 minut.

Komentáře a dotazy…