Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční tiramisu

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TIRAMISU: 2 vejce, 2 lžíce vlažné vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce polohrubé mouky, tuk a mouka na plech, 200g cukrářských piškotů, asi 200 ml kávy KRÉM: 4 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 500g Mascarpone (nebo žervé či lučiny - v nouzi můžeme nahradit i měkkým tučným tvarohem), trochu brandy nebo Amaretta + kakao na ozdobu Žloutky rozšleháme, přidáme cukr a ušleháme hladký krém. Za stálého míchání postupně přidáváme mascarpone. Hmotu našleháme dohladka a nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Žloutky našleháme s vlažnou vodou a cukrem, přidáme kakao a mouku a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do dortové formy, vložíme do trouby a při 180° pečeme cca 10 minut. Vychladlý piškot potřeme vrstvou krému a pokryjeme piškoty, které jsme pokapali silnou černou kávou a brandy. Zakryjeme krémem a opět poklademe piškoty namočenými v kávě a potřeme zbylým krémem (poslední vrstvu tvoří krém). Tiramisu dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Těsně před podáváním povrch dezertu posypeme kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Polda |21. dubna 2014
ukládám Odpovědět
Maty |30. března 2014
dobrota Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Bábrle Inka |5. března 2013
Tiramisu připravuji ve formě, ve tvaru vajíčka, proto tedy "Velikonoční tiramisu". Odpovědět
vera.baierova.58|11. dubna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!