Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční Martinská husa

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z husy odříznout krk, biskupa a křídla, důkladně omýt, osušit a zvenčí i zevnitř potřít solí a pepřem. Jablka bez jádřinců a šalotky nakrájet, rozinky opláchnout, vše ochutit solí a pepřem. Přidat mandle a promíchat s majoránkou, husu směsí naplnit a otvor uzavřít. Husu dát na pekáč stehny dolů (aby mohlo vytékat sádlo). Cibule nahrubo nasekat, mrkve pokrájet, zeleninou obložit husu a péct cca 90 minut na 200°C. Když začne vytékat sádlo, husu obrátit, podlít 350 ml vody a péct dál asi 50 minut. V průběhu pečení potírat slanou vodou, aby byla kůžička upečená dokřupava. Teplotu trouby zvýšit na 250°C. Do výpečené šťávy nalít červené víno, nechat přejít varem a scedit, shora odebrat tuk. Šťávu zahustit tmavou instatní jíškou, okořenit a husu naporcovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!