Staňte se našimi fanoušky na:

Losos na grilu se špenátem a lučinou

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvý špenát důkladně omyjeme, očistíme od tvrdých stonků, vložíme do vařící vody a necháme asi 15 vteřin spařit. Potom v cedníku necháme okapat. Lososa nakrájíme podélně na proužky asi 2-3 cm široké a po délce je napícháme na špejli. Potřeme citronovou šťávou a olejem, opepříme, posypeme estragonem a zvolna upečeme na grilu z obou stran. Teprve potom plátky osolíme. V pánvi zpěníme na oleji drobně pokrájenou cibulku, česnek, přidáme špenát, podusíme a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Vaříme, až se vejce srazí. Odstavíme a osolíme, opepříme a nakonec vmícháme rozdrobenou lučinu. Ozdobit můžeme bylinkami a měsíčky citronu. Jako příloha mohou být různě upravené brambory nebo pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |2. srpna 2013
mám ráda lososa Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!