Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 23 - Houbový bujón a Krůtí s houbami

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HOUBOVÝ BUJÓN 30g sušených křemenáčů, 75ml suchého sherry, 800 ml houbového základu, 1 svazek polévkové zeleniny, 20g másla, sůl, pepř, svazek kerblíku Sušené křemenáče namočíme cca na 2 hodiny do sherry. V malém hrnci zahřejeme 150ml houbového základě a houby i s sherry v něm asi 30 minut povaříme. Polévkovou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Máslo rozehřejeme na pánvi a zeleninové nudličky v něm krátce osmahneme. Zbytek houbového základu a křemenáče i s nálevem přilijeme, přivedeme do varu , osolíme a opepříme. Z kerblíku otrháme lístky a několik si jich dáme stranou, ostatní nahrubo posekáme a dáme do vývaru. Polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky kerblíku. 1. Houbový základ můžeme připravit z povařených hub, které odstraníme. 2. Místo kerblíku můžeme dát zelenou petrželku. KRŮTÍ MASO VE SMETANOVÉ OMÁČCE S HOUBAMI 400g krůtích prsou, 200g žampionů, 1dl smetany na šlehání, 1 lžička hladké mouky, 1 menší cibule, 4 lžíce oleje, mletý pepř, 1 lžička citronové šťávy, sůl Houba nakrájíme na plátky, osmahneme na 2 lžících oleje, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a dusíme doměkka, až se tekutina odpaří. Krůtí maso nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, po zpěnění vmícháme mouku a zvolna osmažíme. Přidáme houby, koření, smetanu, osolíme, rozmícháme a dusíme ještě asi 2 minuty. Omáčku mírně okyselíme citronovou šťávou. Příloha: dušná rýže nebo opékané brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!