Staňte se našimi fanoušky na:

Roláda s čokokysankou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

100 g čokolády s 50% kakaa 100 g zakysané smetany 16% Plech vyložíme papírem na pečení. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a potom zašleháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do vyšlehané směsi stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 12 - 15 minut (dle trouby). Na stůl rozložíme utěrku, na ní dáme upečený plát i s papírem a přikryjeme dalším čistým papírem a roládu stočíme i s utěrkou. Ve vodí lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu a vmícháme zakysanou smetanu. Roládu rozvineme, odstraníme papír a ve slabé vrstvě potřeme čokoládou. Roládu stočíme, pocukrujeme a dáme vychladit, studenou nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |2. září 2013
mnam Odpovědět
lucka9 |30. května 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |11. dubna 2013
Děkuji. Odpovědět
Bobina |11. dubna 2013
skvělý recept Odpovědět
Žanetka |11. dubna 2013
to může být dobré :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!