Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Francouzský quiche (kiš)

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Quiche, česky kiš, je tradiční francouzské jídlo z venkova. Jedná se vlastně o slaný koláč, který je zapečený s různými surovinami. Nejprve vytvoříme těsto a vyválíme jej na pomoučněném vále. Šunku, žampióny, rajčata a sýr nakrájíme na zhruba stejné kousky. Na zpěněné cibulce osmahneme šunku, žampióny a rajčata, osolíme a přidáme bazalku. Takto připravenou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto, které pečlivě vtlačíme do formy, a posypeme nakrájeným sýrem. Smetanu, mléko a vajíčka dobře promícháme a zalijeme tím koláč. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny. Kiš můžeme servírovat i studený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
výborné :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!