Staňte se našimi fanoušky na:

Sýrové fondue (ementál, gouda, žervé)

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V nádobě na fondue nebo v keramické míse rozpustíme máslo a nastrouháme sýry. Sýry necháme roztavit, zalijeme je podmáslím a polovinou zeleninového vývaru. Přidáme pár kapek citrónu a mícháme, dokud se nám všechny ingredience nespojí. Poté si ve druhé polovině zeleninového vývaru rozmícháme solamyl a vmícháme ho do sýrové směsi. Můžeme dochutit česnekem a špetkou muškátového oříšku. Na jehly (popřípadě na vidličku) napichujeme oblíbenou zeleninu nebo pečivo a máčíme v sýrovém fondue.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!