Staňte se našimi fanoušky na:

Provensálská sekaná - terinna

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykostěné kuře zbavíme kůže a půlku prsíček nakrájíme na hranolky, zbytek masa a játra nakrájíme na kostičky. Promícháme se smetanou a piniovými lupínky, okořeníme a osolíme. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb. Listy pórku blanšírujeme a fíky omyjeme v horké vodě, osušíme. Formu vyložíme pečícím papírem, šikmo po obvodu rozložíme listy pórku tak, aby přesahovaly (5 cm) horní okraj. Naplníme do poloviny masovou směsí, do středu položíme 3 fíky a hranolky prsíček, všechno zakryjeme zbytkem směsi a povrch urovnáme. Přikryjeme pórkovými listy a papírem na pečení. Připravenou formu dáme do pekáče, aby byla do poloviny ponořená ve vodě. Pečeme 150 minut na 150°C. Z hotové slijeme vypečenou šťávu, překryjeme fólií a zatížíme. Přes noc ji necháme ztuhnout v lednici. Terinnu ozdobíme plátky nakrájeného fíku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!