Staňte se našimi fanoušky na:

Dalamánky

Autor receptu: jawesy (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
36× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a vypracujeme tužší těsto. Necháme vykynout. Na vále těsto rozdělíme na 20 dílů, ze kterých děláme polodlouhé dalamánky. Položíme je na vymaštěný plech, necháme nakynout. Nakynuté podél slabě nařízneme, potřeme vodou, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |22. července 2013
ukládám Odpovědět
pavlinf |3. června 2013
super Odpovědět
cesalky |6. května 2013
super Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
zkusím Odpovědět
šanela |1. března 2013
moc dobré :-) Odpovědět
JanaB |12. února 2013
Ještě jsem je nepekla. Odpovědět
freya |18. ledna 2013
také vyzkouším Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
už sena ně těším... Odpovědět
Georgina |18. prosince 2012
Dalamánky jsem ještě nepekla. Vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!