Staňte se našimi fanoušky na:

Moravská dršťkovka

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dršťky ještě vcelku posypeme bohatě solí a promneme. Pak je očistíme a opláchneme. Vložíme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 30 minut. Vodu slijme, přilijeme čistou vroucí vodu a znovu vaříme 30 minut. Opět slijeme a do třetice již dáme do hrnce studenou vodu, do které kromě drštěk dáme celou cibuli, celou mrkev, petržel, kousek celeru a osolíme. Vaříme 2 a 1/2 hodiny na mírném ohni pod pokličkou, dokud dršťky nejsou měkké. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout, vývar přecedíme a necháme si cca 1 litr vývaru. Do hrnce dáme 3 lžíce vepřového sádla, vložíme nakrájenou cibuli a jen lehce ji orestujeme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku, kterou zaprášíme 3 lžícemi sladké mleté papriky a podlijeme odloženým vývarem z drštěk, který dolijeme v hrnci ještě litrem vody. Rozmícháme dohladka a necháme provařit. Vychlazené dršťky nakrájíme na 4 cm široké pruhy a krájíme na nudličky o šířce cca 1/2 cm a vše pak přidáme do vroucího základu. Dochutíme na jemno rozetřeným česnekem se solí a necháme ještě 10 minut provařit. Nakonec ochutíme hrstí majoránky a mletým černým pepřem, promícháme a necháme "dojít".

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eliska.staubertova |15. května 2013
mame ji moc radi. Odpovědět
sari |5. května 2013
mnam mnam Odpovědět
kote19 |27. února 2013
určitě je dobrá..:) Odpovědět
liza |7. ledna 2013
dobrota Odpovědět
david.kruml.1 |3. ledna 2013
no jo dršťková co dodat česká klasika Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
už se na ni těším Odpovědět
biftek|3. května 2013
Říká se:zeleninou nic nezkazíš,ale do dršt'kové.....ne-ne-né. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!