Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z hovězího srdce s noky

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srdce umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme 3 l vody, přidáme zeleninu, koření, osolíme, přikryjeme poklicí a uvedeme do varu a pomalu vaříme, až je srdce měkké. Já jsem vařila 45 minut v tlakovém hrnci. Po uvaření polévku přecedíme, část mrkve a celeru nastrouháme nebo nasekáme na malé kousky a dáme zpět do polévky. Přidáme trochu nasekané zelené petrželky a pažitky a dochutíme. Pokud chceme mít více polévky přidáme trochu vody a krátce povaříme. Do polévky dáme nudle nebo vaječné nočky, které jsme si uvařili zvlášť v osolené vodě. Uvařené srdce můžeme nakrájet na malé kostičky a přidat do polévky. Noky: Vejce rozšleháme, mírně osolíme a přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo husté těstíčko, ale né moc tuhé. Do hrnce dáme vodu, osolíme a uvedeme do varu. Přes cedník na halušky protlačujeme připravené těsto do vařící vody a krátce povaříme. Uvařené noky ocedíme přes sítko a propláchneme vodou. Dáme do uvařené polévky. Nočky můžeme taky protlačovat přímo do polévky a krátce povařit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |28. dubna 2013
je skvělá Odpovědět
slava |18. března 2013
dobrá polévka Odpovědět
slavuska |1. března 2013
vypadá lákavě Odpovědět
dajul |11. února 2013
výborná polévka Odpovědět
katy9 |3. února 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
jola |26. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
betka |16. ledna 2013
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!