Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutá buchta s ovocem

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek. Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |5. září 2013
pro změnu rybíz a další je s broskvemi a meruňkami, pomalu nejíme nic jiného :-) Odpovědět
janackacka |22. srpna 2013
dovoluji si nahrát fotku - meruňková povidla a kousky meruněk Odpovědět
oliv |7. července 2013
zkusím Odpovědět
Trudka4 |1. července 2013
Dobrá inspirace na víkendovou oslavu dcerčiných narozenin. Odpovědět
sussan |25. června 2013
Ukládám. :) Odpovědět
JanaB |23. června 2013
Borůvkový koláč miluji. Odpovědět
sari |23. června 2013
výborný recept Odpovědět
PetulkaH |22. června 2013
tyhle koláče mám ráda Odpovědět
dree |20. června 2013
udělám určitě Odpovědět
milmach |20. června 2013
děláme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!