Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavý koláč - dia 473g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklé máslo utřeme se 40g sladidla a žloutky, přimícháme mouku s prdopeč a připravíme tužší těsto. Rozválíme ho mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 3-4mm a vyložíme jím vymazaný a vysypaný plech. Korpus pečeme 10 minut při 170°. Rybíz (mražený necháme v sítu rozmrazit) nasypeme na korpus a pečeme dalších 20 minut. Bílky vyšleháme se solí a citronovou šťávou do tuhého sněhu a postupně do něj vešleháme 50g sladidla. Když začne tvořit bílé lesklé špičky, rozetřeme sníh na koláč a krustu pečeme asi 15 minut při 140°, do světle hněda. Koláč dosušíme 30 minut ve vypnuté pootevřené troubě a vychladlý nakrájíme na řezy. TIP: Hotový koláč nezakrýváme mikrotenovou fólií a nedáváme ho do lednice - sníh by na povrchu zvlhnul.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
jana.h |12. července 2013
vyzkouším Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
johny |11. července 2013
super Odpovědět
petra.stefanova.7 |9. července 2013
vypadá velmi lákavě Odpovědět
jobovab |9. července 2013
lákavé Odpovědět
Hrabča |8. července 2013
super Odpovědět
Bábrle Inka |8. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: místo40g Cukrenu dáme100g pískového cukru a místo 50g Cukrenu dáme 130g pískového cukru. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!