Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldový perník

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z poloviny mouky, cukru a rozehřátého medu uděláme těsto, pak přidáme zbytek mouky, vejce, prášek do perníku, jedlou sodu a zaděláme těsto, rozválíme ho na 1cm silný plát. Potřeme nádivkou, stočíme a dáme do vymazané chlebíčkové formy. Pečeme asi 40-45 minut na 170°C. Vychladlý perník můžeme (ale nemusíme) potřít marmeládou nebo medem a posypat kokosem. Pokud chceme perník tmavší, přidáme trochu kakaa. Nádivka: Rozehřátý med smícháme s rozinkami, krájenými piniovými oříšky, skořicí, nakrájenými sušenými vypeckovanými švestkami a zavařeninou (např. dýňovou), můžeme přidat i povidla. Promícháme a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!