Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč(pražský,pařížský)

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky - mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut. (Je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto) Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160 stupňů, plynová trouba na mírno - cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.Já jsem plnila ještě marmeládou jahodovou!! Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce škrobové mouky 3 lžíce moučkového cukru 100 ml másla 1/2 l šlehačky Postup krému: Ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem". Sypanka: hrubá mouka,krupicový cukr,máslo a skořice-uděláme sypanku. Inspirace:sofie1973-http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |27. listopadu 2014
ukládám a vyzkouším Odpovědět
skvarek000 |27. listopadu 2014
už dlouho se chystám vyzkoušet :) Odpovědět
sari |12. ledna 2014
1++++ Odpovědět
Monique |18. prosince 2013
vypadá to krásně :-) Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
jana.remkova.7 |20. řijna 2013
Týý brďo!! To je nádherné!!! *** Odpovědět
aťka |16. řijna 2013
Pražský koláč je mňamka- ten já ráda. Odpovědět
hanik29|27. listopadu 2014
již na ty buchtičky mám chuť Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!