Staňte se našimi fanoušky na:

Kapsa z vepřového bůčku

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rohlíky nakrájet na kostičky, dát na plech a krátce usušit v troubě. Uzené maso a cibulku nakrájet nadrobno a oretovat na ánvi. Nechat krátce zchladnout. Housky nasypat do misky, přidat nadrobno nakrájenou papriku, orestované uzené s cibulkou, žloutky, nasekanou petrželku, mléko a rozpuštěné máslo. Ochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem. Promíchat a nakonec zlehka zapracovat pevný sníh z bílků. Na očištěném bůčku naříznout kůži do mřížky, ostrým nožem do něj proříznout kapsu a naplnit jí připravenou nádivkou. Kapsu uzavřít jehlou nebo špejlí. Bůček osolit, opepřit a dát do pekáče. Podlít ho vodou a péct na 180°C asi 90 minut. Během pečení přelévat výpekem a podle potřeby podlévat. Pečený bůček nakrájet na plátky a podávat s křenem, hořčicí a pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. prosince 2013
úžasné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!